Letade och letade efter recept och inspiration till kvällens middag och det blev busgott med lite modifieringar :)
För fyra:
1 st gul lök
För fyra:
1 st gul lök
- 3 klyfta(or) vitlök
- 600 gram fläskytterfilé
- 1 msk olivolja
- 5 msk ingefära, hackad
- 1,5 msk japansk soja
- 400 ml kokosmjölk
- 1,5 msk fisksås
- 1 msk sambal oelek
- 1 msk pressad lime
- 70 gram färsk bladspenat
Ris - koka enligt anvisningar
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Skiva fläskytterfilén tunt.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme. Stek gärna lite av köttet i taget så undviker du att köttet kokar i sin vätska i stekpannan.
4. Tillsätt sedan lök, vitlök och ingefära och fräs ihop hastigt.
5. Tillsätt kokosmjölk, soja, fisksås och Sambal Oelek och låt puttra på svag värme i ca 5 min.
Allt är som vanligt höftat ;)
Ät och njut :)
Kommentarer
Skicka en kommentar