Idag behövde vi tömma lite ur förråden så det blev räk-pasta modell ”vi tar lite av det som finns hemma”
Du behöver :-
250 gr Champinjoner
3 schalottenlökar
1 påse räkor (tror det var 500 gr)
1 msk tomatpuré
Några cocktailtomater (i det här fallet 6 stycken)
Ungefär ½ dl finhackade soltorkade tomater i olja
2/3 fiskbuljongtärning
4 dl Crème fraiche
1 påse riven ost (Låg en tex-mex i kylen)
2 dl vitt matlagnings-vin
2 vitlöksklyftor
Nymalen svartpeppar
1 krm cayennpeppar
1 kruka basilika
Spagetti till c:a 4 personer
Värm upp en rejäl klick smör och lite olja i en stekpanna.
Skiva svampen i ungefär 4-5 delar per svamp, lägg i pannan.
Finhacka vitlöken och lägg i pannan.
Skiva löken och lägg i pannan, låt allt fräsa tills svampen
blivit lite brynt och fått den där goda nötiga smaken.
Lägg i Crème Fraiche och vitt vin. Finhacka basilika och
lägg i. Smula i fiskbuljong. Tillsätt tomatpuré.
Skär cocktailtomaterna i 4 delar – ner i pannan. Finhacka de
soltorkade tomaterna – ner i pannan.
Dofta över ungefär ett kryddmått Cayennepeppar och smaka av
med nymalen svartpeppar.
Låt puttra och sätt på spagettin och koka klart.
Medan allt kokar, skala räkorna och lägg på ett fat.
När allt verkar klart så skicka i osten och rör runt till
den smält, sedan i med räkorna och låt allt värma upp någon minut och blanda
sedan ihop med pastan. Späd med lite mjölk om det blir för tjockt.
Ät, och ska det vara fint kan man spara något blad basilika
och dekorera med.
Kommentarer
Skicka en kommentar