Det kan inte bli mer enkelt och gott när man har rätt råvaror! Maken var lyrisk och jag måste erkänna att jag är rätt nöjd själv.... och mätt och belåten ;) Se receptet som inspiration :)
Vi använde:
En bit rimmad/gravad lax
Ett gäng potatisar
2,5 dl Créme fraiche
1 dl vispgrädde
Zest ifrån en citron
Pressad citron
En skvätt fond (det blev kalv för vi hade inte fisk.....)
Vitpeppar
En kruka dill
Några cocktailtomater
Laxen måste vara klar innan - vi hade tur som hade lite i frysen. Skala och skär potatisen i bitar och koka nästan färdiga. Gör en sås på CF, grädde, citronzest, fond, vitpeppar, lite pressad citron och låt koka ihop. Smaka av tills att du tycker det smakar gudomligt och fyll eventuellt på med kryddor eller annat som kan behövas.
Skiva laxen. Häll de kokta potatisbitarna i såsen och låt dem värmas och gosa ihop. I med dill och blanda om några varv. Pressa lite citron på laxskivorna och servera med den gudomliga stuvade potatisen! MUMS!
Några bilder ifrån matlagningen som ni kan klicka på för större format:
Potatis och sås gifter sig!
Underbar lax!
Snaaaart får vi äta!
Såååååå gott!
Vi använde:
En bit rimmad/gravad lax
Ett gäng potatisar
2,5 dl Créme fraiche
1 dl vispgrädde
Zest ifrån en citron
Pressad citron
En skvätt fond (det blev kalv för vi hade inte fisk.....)
Vitpeppar
En kruka dill
Några cocktailtomater
Laxen måste vara klar innan - vi hade tur som hade lite i frysen. Skala och skär potatisen i bitar och koka nästan färdiga. Gör en sås på CF, grädde, citronzest, fond, vitpeppar, lite pressad citron och låt koka ihop. Smaka av tills att du tycker det smakar gudomligt och fyll eventuellt på med kryddor eller annat som kan behövas.
Skiva laxen. Häll de kokta potatisbitarna i såsen och låt dem värmas och gosa ihop. I med dill och blanda om några varv. Pressa lite citron på laxskivorna och servera med den gudomliga stuvade potatisen! MUMS!
Några bilder ifrån matlagningen som ni kan klicka på för större format:
Potatis och sås gifter sig!
Underbar lax!
Snaaaart får vi äta!
Såååååå gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar