Imorgon har maken och jag bröllopsdag och jag vet att han brukar planera middag och fixa lite. Jag ville därför föreslå fisk till middag idag för att göra honom glad - eftersom vi väääääldigt sällan äter fisk. Han drog iväg och handlade lite rödspätta och nedan finner ni vad vi knåpade ihop till en ypperligt god middag :)
För ca 3 portioner:
350-400 gr fisk
2 färska broccolibuketter
2 dl créme fraiché
1 burk röd stenbitsrom - röd
ca 0,5 finhackad gul lök
lite pressad citron
(VALFRITT: en rejäl klick hemgjord majo - se recept här: http://familjensfavoritmat.blogspot.se/2012/12/majonas-aioli-skaldjursdip-you-name-it.html )
lite malen peppar
S&P till fisken
Smör till fisken
Rör ihop såsen med CF, rom, lök, citron, lite peppar och ev. majo.
Skär ner broccolin till valfri storlek och lägg i lättsaltat vatten.
Förbered en stekpanna för fisken.
Koka broccoli, stek fisken i smör och krydda efter smak.
Servera och njut :)
Några bilder för inspiration som ni kan klicka på för större bild! OBS vi åt på små tallrikar idag så det kan ge lite fel intryck till storleken på portionerna ;)
Romsåsen klar!
Fisken steks!
Broccoli på G!
Ser gott ut!
Ser ännu godare ut!
För ca 3 portioner:
350-400 gr fisk
2 färska broccolibuketter
2 dl créme fraiché
1 burk röd stenbitsrom - röd
ca 0,5 finhackad gul lök
lite pressad citron
(VALFRITT: en rejäl klick hemgjord majo - se recept här: http://familjensfavoritmat.blogspot.se/2012/12/majonas-aioli-skaldjursdip-you-name-it.html )
lite malen peppar
S&P till fisken
Smör till fisken
Rör ihop såsen med CF, rom, lök, citron, lite peppar och ev. majo.
Skär ner broccolin till valfri storlek och lägg i lättsaltat vatten.
Förbered en stekpanna för fisken.
Koka broccoli, stek fisken i smör och krydda efter smak.
Servera och njut :)
Några bilder för inspiration som ni kan klicka på för större bild! OBS vi åt på små tallrikar idag så det kan ge lite fel intryck till storleken på portionerna ;)
Romsåsen klar!
Fisken steks!
Broccoli på G!
Ser gott ut!
Ser ännu godare ut!
Kommentarer
Skicka en kommentar