Det här passar på
vilket kinahak som helst… Det här behöver inhandlas…
500 g fläskfilé
1/2 kycklingbuljongtärning
4 st äggula
0,5 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
0,5 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
4 msk majsena stärkelse
0,5 liter olja
Grönsaker
4 st salladslök
6 tsk ingefära
3 st vitlöksklyfta
Woksåsen
4 msk socker
3 msk risvinäger
1 msk soja
2 tsk majsena stärkelse
½ dl vitt vin
½ kycklingbuljong
Kanske lite bönor som tillbehör? Eller ris om man inte är LCHF-Taliban.
Skär köttet i
tunna skivor, typ 0,5 centimeter. Blanda ihop vin och kycklingbuljongtärningen i
en skål och kör lite i micron så buljongen löser upp sig. Ner i köttet och
blanda ihop med händerna. I med äggulorna och blanda allt i en stor skål noggrant
med händerna. I med majsena NÄR ALLT ANNAT ÄR KLART och var noggrann med att alla bitar är själva och
ordentligt mjölade.
Förbered nu allt
innan ni börjar fritera, blanda woksåsen och kör lite i mircon så att buljong
och socker löser upp sig i vattnet. Ni blandar alltså socker, vinäger, buljong och soja
med 1 dl vatten. In i micron i en minut och låt blandas. Blanda också färdigt 2
tsk majsena med lite vatten i ett glas så det är klart, det kommer gå undan på
slutet.
Hacka löken,
ingefäran och vitlöken fint (Salladslöken inte lika noggrant) och lägg på en
tallrik.
Ok, nu friterar
vi köttet, typ 2-3 minuter i en wok. Inte så många åt gången, så klibbar det
ihop, typ 8 stycken på högsta värme. Lägg undan på en tallrik med
hushållspapper till allt är klart. Häll sedan bort oljan, utom typ 3 matskedar.
Full fräs igen, i med grönsakerna i ungefär 20-30 sekunder. Skicka sedan i det
friterade köttet och rör om några sekunder. Sedan på med woksåsen, när den
kokar, på med Majsena/vattengrunket. Ge det ungefär 20 sekunder så har det
geggat ihop, blanda och servera omedelbart.
VIKTIGT Tips: FÖRBERED
alla grejer, det går snabbt på slutet, och det blir godast om allt är nylagat.
Blanda noggrant!
A och O! Förbered sås och grönsaker!Oljan ska vara SVINHET!
Fritera så att det får färg och blir krispigt!
Servera med något gott, bönor är bra LCHF-variant.
Kommentarer
Skicka en kommentar