Dumplings var det…
ok, vi börjar med degen. Blanda 5 dl Mjöl med 2 dl vatten som du kokat upp,
skicka i lite salt också, typ en tesked. Knåda och knåda (Fuska lite i början
med en bak-visp), det ska bli en smidig blank deg, blir den kladdig, så i med
lite med mjöl. Degen är lika viktig som innehållet. När degen är klar så lägger
du in den i en plastpåse eller plastfolie i kylskåpet i en halvtimme (gör inget
om det blir längre).
Nu ska vi göra
innehållet…
400 gr köttfärs
1 Chilifrukt
2 klyftor vitlök
3 cm Ingefära
1 Purjo
3 msk Soya
1,5 msk sesamolja
1 Chilifrukt
2 klyftor vitlök
3 cm Ingefära
1 Purjo
3 msk Soya
1,5 msk sesamolja
2 msk Hoisinsås
Salt & peppar
Salt & peppar
Finhacka allt ordentligt och blanda alltihopa, det ska blandas noggrant med händerna, inte
fuska med en träsked.
Nu till
dippsåsen, kommer faktiskt inte riktigt ihåg hur jag gjorde, men det blev gott.
Notera, detta MÅSTE smaksättas enlige eget tycke och smak!!
4 msk soya
2 msk sesamolja
2 msk sushivinäger
3 msk vitt vin
0,75 dl socker
3 msk pressad citron eller lime
1 msk fisk-sås
2 klyftor vitlök
1 Chili (med kärnor)
3 cm Ingefära
1 msk rostade sesamfrön
2 msk sushivinäger
3 msk vitt vin
0,75 dl socker
3 msk pressad citron eller lime
1 msk fisk-sås
2 klyftor vitlök
1 Chili (med kärnor)
3 cm Ingefära
1 msk rostade sesamfrön
Jaja, nu när allt
är förberett, degen ska räcka till ungefär 30 dumplings, så tänk matematiskt
och dela upp den. Lägg lite mjöl i en plastpåse och lägg i de 30 delarna. Kavla
ut till typ 8 cm stora cirklar. Ta lite köttgegga i mitten. Ta ett glas vatten
och lägg ut vatten längs kanterna med fingret. Kläm ihop och lägg att villa
tills alla är klara.
Ok, när allt är
preppat, stek i olja tills de ser snygga ut på hög värme. Typ 40
sekunder per sida. Sedan skickar du i lite vatten och lägger på ett lock. Vill
du lyxa så skickar du i lite fond i vattnet. Lägg på ett lock och ångkoka i typ
8 minuter, sedan är det klart. Ta ur. Lägg inte i för många i taget, kanske 10
stycken är lagom? När alla är klara, doppa i såsen, de e jättegott!
Fyllningen:
Fyllning igen, blanda noggrant!Dumplings på gång!
Fler kommer...
Ångkoka med buljong...
Stek i olja först.
Nu är det nära!
Kommentarer
Skicka en kommentar