Ungefär 3 portioner borde det räcka till. Frun ville ha något med lite tryck i, samtidigt som det inte skulle vara läskiga kolhydrater. Det här vart riktigt gott, bra styrka och kändes fräscht och nyttigt...
Köp:
250 gram ungefär
med Rostasfilé (Eller något annat gott kött, typ ryggbiff).
2 msk olivolja
Lite sallad, vi
tog romansallad och Krispsallad
2 dl blandade
färska örter, vi tog en kruka koriander och lite mynta, SKA VARA FINHACKAT!
1 rödlök, tunt
skivad (Gör halvmånar)
1 gurka, skalad
och skuren i bitar (Dela skivor i fyra)
1 röd chili,
finhackad (Kärnorna ska vara kvar, det ska vara fjong i dressingen)
2 lime-frukter,
saften (Går bra att ta på flaska)
1 msk sesamolja
2 msk fisksås
1/2 tsk socker
1 msk vatten
1 klyfta vitlök,
finhackad
Lite honung, typ 2 teskedar.
Gör nu
dressingen, i med örterna, lime, sesamolja, olivolja, fisksås, socker, vatten,
chili, vitlök och Honung. Allt ska vara jäääävligt finhackat, kan gott stå någon timme och
dra.
Stek köttet, det
är viktigt att det vilar. Skär rostasfilé i ungefär 1 cm skivor. Stek på hög
värme typ 1 minut per sida. Köttet pepprar du och saltar innan. Lägg på en
tallrik och låt vila, det ska svalna OCH vila, detta är viktigt! Det kommer ha
en vacker rosa kärna, och så ska det vara.
Skär sallad, lök
och gurka och blanda i en skål. Lägg upp lagom portioner av salladen på tallrikar.
Skär köttet i
tunna skivor, spara köttsaften. Blanda resten av dressingen med köttsaften.
Placera det skivade köttet ovanpå salladen, ringla över dressingen och njut,
det är lite starkt, men va fan, det är en thairätt! Skicka på lite sesamfrön så ser det snyggt ut.
//Cata
Klicka på bilden om du vill ha den större....
Kommentarer
Skicka en kommentar