Förra veckan var jag sugen på Hummus så självklart ville jag göra en egen. För att det skulle räcka några dagar så körde jag på dubbel sats! Mums!
Du behöver:
2-4 vitlöksklyftor
2 burkar kikärtor (a 400 gram)
1-2 chilifrukter
1-2 tsk spiskummin
2 msk citronjuice
6 msk olivolja
3 msk tahini (sesampasta)
S&P efter smak
Skala vitlöksklyftorna, pressa ner dem i en mixer. Skölj kikärtorna väl och häll ner i mixern tillsammans med grovt hackad chili, spiskummin, citronjuice, olivolja och tahini.
Mixa ordentligt så att du får en fin och jämn smet.
Häll över i en fin skål och pudra lite paprikapulver över innan servering.
Jättegott att bre på bröd, doppa grönsaksstavar i m.m. m.m. :)
Det blev inte så många bilder......
Du behöver:
2-4 vitlöksklyftor
2 burkar kikärtor (a 400 gram)
1-2 chilifrukter
1-2 tsk spiskummin
2 msk citronjuice
6 msk olivolja
3 msk tahini (sesampasta)
S&P efter smak
Skala vitlöksklyftorna, pressa ner dem i en mixer. Skölj kikärtorna väl och häll ner i mixern tillsammans med grovt hackad chili, spiskummin, citronjuice, olivolja och tahini.
Mixa ordentligt så att du får en fin och jämn smet.
Häll över i en fin skål och pudra lite paprikapulver över innan servering.
Jättegott att bre på bröd, doppa grönsaksstavar i m.m. m.m. :)
Det blev inte så många bilder......
Kommentarer
Skicka en kommentar