Musslor i förförande sås/soppa (LCHF)

Idag har jag tillbringat myyyycket tid till att hitta ett recept på musslor inför kvällen. Jag kände inte för att göra något traditionellt utan ville ha lite mer hetta och lite bus i receptet. Resultatet blev att jag hittade på själv och efter omdömen av make och son så vågar jag lägga upp receptet :)

För 4 portioner:
2 nät blåmusslor
2-3 chilifrukter
3 vitlöksklyftor
en rejäl klick smör
4 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk pressad citron
1-2 paket bacon
2 salladslökar (för att vi hade det hemma)
0,5 purjolök
1 bifftomat
3 dl vispgrädde
svartpeppar
1-2 nävar finriven parmesanost
salt om så önskas
BRÖD att doppa i såsen/soppan

Lägg musslorna i kallt vatten och kasta dem som inte stänger sig när du petar på dem och de som är trasiga.
Fräscha upp musslorna och ta bort *skägg* och annat skräp som kan störa!
Klipp baconet i halvor och låt dem smälta sakta i en stekpanna på låg värme tills de blir knapriga.
Finhacka chili och vitlöken.
Smält smöret i en stooor kastrull, häll i baconfettet.
Fräs chilin i den stora kastrullen och ha i vitlöken efter en stund och låt den svettas lite.
Häll på vin, vatten, pressad citron och musslor.
Lägg på locket och låt dem ångkokas i 4-5 minuter tills de öppnat sig.
Ta upp alla och lägg dem i ett fat bredvid medans du gör klart såsen/soppan men kasta de som är stängda!!!!
Låt såsen/soppan koka ihop ca 15-25 minuter samtidigt som du finhackar salladslök, purjo och tomat.
Ha sedan i salladslök/purjo, svartpeppar, parmesanost och låt det koka några minuter.
Finhacka de knapriga baconskivorna.
Lägg i tomat, vispgrädde, bacon och musslor, rör om ordentligt och låt det koka upp.
Servera omgående med gott bröd som man kan doppa i *soppan* ;)

GOTTTTTT!!!!!

Några bilder för inspiration (klicka bilderna om ni vill få dem större):

Musslorna i kallt vatten!


Ingredienserna förbereds:


Bacon som svettas:


 Chili och vitlök i kastrullen:


Musslorna väntar på att få hoppa i igen:


Voila - ät och njut:

Kommentarer