Jag kollade runt på nätet lite för att få inspiration och följande recept blev min egen skapelse. Receptet räckte till 5 personer plus en matlåda och då ska tilläggas att svärsonen åt två rejäla portioner så han ser gravid ut nu!!!
Ni behöver:
700 gram fläskytterfilé (fläskytterfilé äger fläskfilé både i konsistens och pris.... 39.90 mot 129.00 på Hemköp!)
Ett paket peperonikorv (bild kommer längre ner) eller valfri smakrik ölkorv, kabanoss eller liknande
7 dl vispgrädde (ja, jag vet att det är hemskt mycket grädde men jösses vad gott)
1-2 dl syltlök
En halv burk svara oliver
1-1,5 dl cornichons delade i halvor
3 msk hackad ättiksgurka (kan uteslutas)
1-2 paprikor (röd, gul eller orange)
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk koncentrerad köttfond
1-3 tsk sambal oelek (beroende på hur mycket hetta man vill ha)
S&P efter eget tycke
Tillvägagång:
Handla alla ingredienser! ;)
Putsa köttet och ta bort senor och fettbitar och skär köttet i skivor.
Stek köttet i smör i omgångar och lägg över i en gryta. Skiva peperonikorven och stek den och häll i grytan.
Tillsätt grädden och sedan alla övriga ingredienser och låt puttra en 10-15 minuter.
Servera med ris, potatis eller pasta - eller någon grönsak för dem som kör lite LCHF som Torkel och jag :)
Smaklig måltid!!!
Pepronikorv (världens godaste att bara steka och äta som den är - eller ha i gryta)
Ni behöver:
700 gram fläskytterfilé (fläskytterfilé äger fläskfilé både i konsistens och pris.... 39.90 mot 129.00 på Hemköp!)
Ett paket peperonikorv (bild kommer längre ner) eller valfri smakrik ölkorv, kabanoss eller liknande
7 dl vispgrädde (ja, jag vet att det är hemskt mycket grädde men jösses vad gott)
1-2 dl syltlök
En halv burk svara oliver
1-1,5 dl cornichons delade i halvor
3 msk hackad ättiksgurka (kan uteslutas)
1-2 paprikor (röd, gul eller orange)
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk koncentrerad köttfond
1-3 tsk sambal oelek (beroende på hur mycket hetta man vill ha)
S&P efter eget tycke
Tillvägagång:
Handla alla ingredienser! ;)
Putsa köttet och ta bort senor och fettbitar och skär köttet i skivor.
Stek köttet i smör i omgångar och lägg över i en gryta. Skiva peperonikorven och stek den och häll i grytan.
Tillsätt grädden och sedan alla övriga ingredienser och låt puttra en 10-15 minuter.
Servera med ris, potatis eller pasta - eller någon grönsak för dem som kör lite LCHF som Torkel och jag :)
Smaklig måltid!!!
Pepronikorv (världens godaste att bara steka och äta som den är - eller ha i gryta)
Köttet stekt och väntar på resten!
Korven blir härligt brynt!
Flera saker på gång samtidigt!
Allt i grytan redo att puttra en stund!
Min tallrik med lite hackad vitkål som tillbehör!
Kommentarer
Skicka en kommentar