Detta är en liten variant på ett recept jag skrev tidigare. Denna är snäppet godare men innehåller oliver och kapris vilket inte alla i familjen är överförtjusta i. Första gången jag gjorde det när äldsta dottern och svärmor var här så slutade det med att de två delade på resterna direkt ur kastrullen - trots att de ätit två stora portioner var :) Det är lycka för en som gillar att glädja andra med god mat :)
Du behöver (som vanligt är måtten höftade):
500 gram pasta (vi brukar köra färsk tagliatelle)
En liten burk ansjovis (55 gr - filéer plus spad)
500 g cocktail- eller körsbärstomater
0.5 dl olivolja
50 g smör
4 st hela vitlöksklyftor
2 st hela torkade chili (peperoncino)
125 g urkärnade svarta oliver
2 - 4 msk kapris (beroende på smak)
En näve finhackad persilja
Finhacka ansjovis. Skölj och skär tomaterna i halvor. Grovhacka oliverna.
Värm upp olivoljan i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta.
Lägg i ansjovisen med spad, vitlöksklyftor och chili i kastrullen, och låt dem fräsa en stund så att ansjovisen *smält*. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter.
Rör om då och då men väldigt försiktigt så att tomaterna till viss del behåller formen.
Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Ta ur chilifrukterna ur såsen - vitlöken kan gärna vara kvar om du/ni gillar vitlök. Rör ner pastan i kastrullen med såsen och blanda väl. Servera pastan toppad med finhackad persilja.
ÅH så gott!! Så här såg det ut häromveckan när vi lagade det:
Du behöver (som vanligt är måtten höftade):
500 gram pasta (vi brukar köra färsk tagliatelle)
En liten burk ansjovis (55 gr - filéer plus spad)
500 g cocktail- eller körsbärstomater
0.5 dl olivolja
50 g smör
4 st hela vitlöksklyftor
2 st hela torkade chili (peperoncino)
125 g urkärnade svarta oliver
2 - 4 msk kapris (beroende på smak)
En näve finhackad persilja
Finhacka ansjovis. Skölj och skär tomaterna i halvor. Grovhacka oliverna.
Värm upp olivoljan i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta.
Lägg i ansjovisen med spad, vitlöksklyftor och chili i kastrullen, och låt dem fräsa en stund så att ansjovisen *smält*. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter.
Rör om då och då men väldigt försiktigt så att tomaterna till viss del behåller formen.
Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Ta ur chilifrukterna ur såsen - vitlöken kan gärna vara kvar om du/ni gillar vitlök. Rör ner pastan i kastrullen med såsen och blanda väl. Servera pastan toppad med finhackad persilja.
ÅH så gott!! Så här såg det ut häromveckan när vi lagade det:
Kommentarer
Skicka en kommentar