Entrecôte med bakad potatis och vitlökscrémefraiche!

Mycket enkelt och väldigt gott. Rena smaker och man får se till att det inte blir för mycket vitlök i såsen!

För 4 pers:

En rejäl bit entrecôte (800 gr eller mer om man är hungrig)
Salt och peppar
En bakad potatis per person
3 till 4 dl créme fraiche
2 vitlöksklyftor
Aromat
Mer peppar
1 till 2 msk pressad citron

Sätt på ugnen på 225 grader
Stick en massa hål i potatisarna och lägg in dem i ugnen i en form i ca 20 min.
Krydda köttet med salt och peppar och låt det vila i rumstemperatur.
Sänk värmen i ugnen till 200 grader.
Flytta upp potatisarna i ugnen och ställ in köttet i en form under med en stektermometer i.
Under tiden - blanda ihop créme fraiche, vitlök, aromat, peppar och citronsaft - smaka av och balansera ingredienserna tills att ni själva är nöjda.
Ställ in såsen i kylen.
Ta ut köttet när tempen är ca 54 grader och låt det vila ca 10-15 min - samtidigt som ni låter potatisarna gå en stund med grill på så att skalet får en riktigt frasig yta.

Servera gärna med någon grönsak såsom brysselkål men det hade inte vi igår :)

Köttet är preppat!

Glömde som vanligt ta bild direkt när det var klart men här är en efter några tuggor ;)

Mmmmm..... :)

Kommentarer