Kokt Purjolök med skinksås

Oh, vad jag älskar denna mat! Tack Mamma för att du lagat den flera gånger! Nu blir det ett extremt höftat recept som man får göra på känn :)

För fem potioner:
3 Purjolökar
Salt
Maizena redning
En lagom bit kassler
Lite olivolja
3-5 dl matlagningsgrädde
En skvätt köttfond
Nymalen svartpeppar
Ost
Potatis

Skär purjon i stooora bitar (typ 5-8 cm långa) och koka i saltat vatten
Tärna och fräs kasslern i en stekpanna med olivoljan
Häll på grädde, fond och peppar och lite Maizena redning
Sätt på ugnen på 180 grader
Lägg den kokta purjon i en ugnsform
Häll över såsen och strö över ost - eller hyvla som jag gjorde
Lägg potatisen i samma kastrull som purjon - dvs spara vattnet och koka
Gratinera formen i ugnen samtidigt som potatisen kokar

Servera och mumsa på!





Kommentarer