måndag 12 februari 2018

Saffranspasta med godsaker

Igår dammade vi fram en gammal goding som vi förenklade något. Det är ett recept som ursprungligen kom ifrån tidningen "Allt om mat" och som vi för det mesta följt men igår skippade vi lite och fick ändå med det gottaste! Det blev ca 5 portioner och vi använde följande:

En fläskfilé
500 gr tagliatelle
En Zuccini som hyvlas med osthyvel eller potatisskalare till tunna skivor
Ett paket saffran
Några dl riven västerbottenost
En kruka basilika
Några klyftor vitlök
S&P
Lite smör/olja att steka i

Putsa och skär fläskfilén i skivor.
I med smör och olja och sist fläskfiléskivor i stekpannan och ha på lite S&P. Stek till lagom färg och lägg dem på en tallrik bredvid. Koka samtidigt pastan enligt instruktioner på paketet men dra ner på tiden 2 minuter och lägg med  den skivade zuccinin de sista två minuterna.
Blanda ihop riven västerbottenost, pressad vitlök och finklippt basilika.
När pastan NÄSTAN är klar, häll av nästan allt vatten och använd sen stekpannan och den köttsaft, smör och olja som är kvar och fräs saffranet i det lite kort. Ha i mer smör om det behövs.
I med pastan och Zuccinin i saffransfräset och rör om en liten stund medans det goffar ihop sig.
Blanda i västerbottensoströran i pastan och rör om ordentligt och smaka av så att ni inte saknar någon sälta eller peppar. Bilden visar hur osten har smält i pastan....mmmmm......

Servera och njut - det gjorde vi :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar