Maränger med choklad

Jag hade några äggvitor över så idag blev det maränger. Jag älskar maränger som är spröda men sega i mitten!

För ca 12-14 stycken

3-4 äggvitor (inte en droppe äggula får vara kvar
2,5 dl socker
1 krm ättika (12%)
50 gram mörk choklad - jag hade 70%-ig

Vispa äggvitorna tills de är så hårda att du kan vända upp och ner på skålen. OBS - ta helst en metallburk eftersom det kan finnas en hinna fett kvar i plastskålar.
Sätt ugnen på 120 grader.
Häll i ättikan och vispa en minut till.
Häll i sockret lite i taget och vispa emellan.
Smält chokladen i micron.
Vänd försiktigt ner chokladen i äggvite-fluffet utan att blanda helt. Det ska bara marmoreras så blanda för allt i världen inte för mycket!
Klicka ut maränger med en slickepot  på en plåt med bakplåtspapper och avgör hur många du vill ha beroende på storlek.
Grädda i ca en timme.

Ät och njut och känn dig lite busig om du smäller i dig två direkt ;)
Lycka till!





Kommentarer