måndag 4 september 2017

Pasta med räkor - gotteligott

Idag behövde vi tömma lite ur förråden så det blev räk-pasta modell ”vi tar lite av det som finns hemma”

Du behöver :-
250 gr Champinjoner
3 schalottenlökar
1 påse räkor (tror det var 500 gr)
1 msk tomatpuré
Några cocktailtomater (i det här fallet 6 stycken)
Ungefär ½ dl finhackade soltorkade tomater i olja
2/3 fiskbuljongtärning
4 dl Crème fraiche
1 påse riven ost (Låg en tex-mex i kylen)
2 dl vitt matlagnings-vin
2 vitlöksklyftor
Nymalen svartpeppar
1 krm cayennpeppar
1 kruka basilika

Spagetti till c:a 4 personer

Värm upp en rejäl klick smör och lite olja i en stekpanna.
Skiva svampen i ungefär 4-5 delar per svamp, lägg i pannan.
Finhacka vitlöken och lägg i pannan.
Skiva löken och lägg i pannan, låt allt fräsa tills svampen blivit lite brynt och fått den där goda nötiga smaken.
Lägg i Crème Fraiche och vitt vin. Finhacka basilika och lägg i. Smula i fiskbuljong. Tillsätt tomatpuré.
Skär cocktailtomaterna i 4 delar – ner i pannan. Finhacka de soltorkade tomaterna – ner i pannan.
Dofta över ungefär ett kryddmått Cayennepeppar och smaka av med nymalen svartpeppar.
Låt puttra och sätt på spagettin och koka klart.
Medan allt kokar, skala räkorna och lägg på ett fat.
När allt verkar klart så skicka i osten och rör runt till den smält, sedan i med räkorna och låt allt värma upp någon minut och blanda sedan ihop med pastan. Späd med lite mjölk om det blir för tjockt.

Ät, och ska det vara fint kan man spara något blad basilika och dekorera med.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar