torsdag 17 augusti 2017

Dillsås med kyckling!!!

Ibland vill jag så gärna ha dillsås där man kan mosa potatisen och njuta. Jag har tidigare lagt ut ett recept med högrev men det finns en snabbvariant som vi gjorde ikväll och maken är helt lyrisk!!

Du behöver;
Valfri mängd kycklingfilé i småbitar beroende på hur många som ska äta
Potatis

Sås:
En rejäl klick smör
Vetemjöl som vispas i så att det tjocknar
Mjölk
Vispgrädde
En skvätt kycklingfond
En rejäl skvätt ättika (efter smak)
Socker (efter smak)
En kruka dill klippt i småbitar (funkar med fryst också)

Börja med att koka potatisen och sedan smält smöret, rör i mjölet, häll i mjölk och vispa, häll i vispgrädde och fond. Låt puttra! I med ättika och socker och smaka av. Det ska vara sur-sött i överkant. När potatisen börjar bli klar, häll i kycklingen och låt den puttra med någon minut. Sist i med dillen och smaka av igen. Det är gudagott!!!


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar