Couscous med kyckling och en massa gott!

Jag satt och letade recept igår och hittade detta på ICA:s hemsida men vi modifierade en aning som vanligt ;) Vi körde med buljong till couscousen och använde gul lök och strösslade extra med färdigrostade pumpafrön! Jättelätt att laga och så himla gott!!! Laga, ät och njut!


  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1 citron
  • 1 1/2 msk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
  • 2 dl matyoghurt

Så här gör du

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Riv skalet och pressa saften ur citronen.
  3. Blanda citronskalet med sambal oelek och honung till en marinad. Låt kycklingen ligga i marinaden minst 5 minuter.
  4. Hetta upp en stekpanna och rosta pumpafröna gyllenbruna tillsammans med lite salt.
  5. Skiva zucchinin. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och strimla löken. Fräs grönsakerna i hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en stor skål.
  6. Stek kycklingen i resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Blanda den med grönsaker och couscous. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  7. Vänd ner ruccola och strö över pumpafröna. Servera med en klick yoghurt


Kommentarer