onsdag 15 maj 2013

Grillat - både kött och grönsaker och nästan LCHF

För någon vecka sedan kände jag suget efter en dressing/sås som jag gjort tidigare med Thai Sweet Chilisås, Sesamolja och lite Soya.... Vi hade lite kött i frysen efter en fondue-kväll - grillspett - men då jag alltid är rädd att det inte ska räcka så köptes det in en extra rostas som fick helgrillas (min favvo).

Inte ett recept att köra rakt av utan återigen mer inspiration och lite höftat som ni kan modifiera efter tycke och smak!

Vi körde på:
Ett stort gäng oxfilétärningar på spett
En hel, fin och putsad Rostasfilé
Röda paprikor
Gula paprikor
Zucchini
Champinjoner
Gul lök
En rejäl klick smör
(grillspett av trä)

Dressing (höftat recept som vanligt)
1,5 dl Thai Sweet Chili (kan försöka bytas mot Sambal Oelek, vitlök och Stevia/Sukrin men jag har inte provat!
Sesamolja - 1-3 tsk eller efter tycke och smak - ta det lugnt i början för den är smakrik
1-2 msk Soya (vanlig som du använder till sushi - INTE kinesisk)
ev. lite vanlig rapsolja för att hjälpa till att binda ihop

Lägg grillspetten i vatten!
Skär grönsaker i lämpliga bitar för att kunna träs upp på spett och grillas
Skär löken i mindre bitar och lägg i ett foliepaket med smöret
Putsa din rostasfilé
Blanda ihop dressingen och blanda ordentligt så att den inte är skiktad - smaka av och fyll ev. på ingredienser till önskad styrka
Skär svampen i halvor
Fiffa grillspetten
Grilla grönsakerna och löken först och när de är klara - lägg i en stor skål och blanda med dressingen. Det kan vara bra att inte ha på all dressing på en gång utan avvakta och känna smakerna innan man har på mer.
Grilla köttet och när det är klart är det bara att servera
Tips: för dem som gillar lite mer smaker kan man ha lite extra dressing vid sidan om att skeda på!

Några bilder som går att klicka på för att få större!

Före grillen:

Köttet på G:

De grillade grönsakerna myser i dressingen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar