onsdag 20 februari 2013

Smörstekt torsk, currymajonäs och valfria grönsaker

Idag ville jag göra maken glad. Ha ääääälskar fisk och jag är inte lika förtjust även om jag har några recept på lax som jag dyrkar och sushi ska vi inte prata om...... Jag bad honom köpa lite vit fisk så det blev en stor bit torskfilé och till detta fixade vi till en currymajjo med lite smått och gott och sallad därtill. Prova! Ni kommer inte bli missnöjda!

Som vanligt lite si och så med mått......

En rejäl bit torskfilé
En klick smör
En stoooor klick (typ någon dl) hemgjord majonäs men vi tog bort vitlök och chilipulver: http://familjensfavoritmat.blogspot.se/2012/12/majonas-aioli-skaldjursdip-you-name-it.html
En stor eller överfylld matsked bostongurka (valfritt beroende om man kör strikt LCHF)
En rejäl bit fiiiiiint strimlad purjolök av den vita delen
Massor med curry
Lagom med Cayennepeppar
Sallad
Gurka
Eller vad man nu fördrar för grönsak till fisk

Om du inte har färdigmixad majjo hemma så gör den enligt instruktionerna. Ta valfri mängd av den och blanda med bostongurka, purjo, curry och cayennepeppar. Smaka av och tillsätt smaker eller ingredienser efter din egen smak.
Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och värm upp rätt rejält.
Peppra fisken på båda sidor och låt den brynas hastigt (typ 30 sek per sida) i smöret och sänk plattan till medel.
Kör sedan fisken ca 4 minuter per sida på medelvärme - och där får du lita lite på din egen känsla och din egen spis!
Mellan alla dessa aktiviteter så har du förstås fixat sallad eller kokat lite broccoli eller något som tillbehör!
Servera och njut! Maken ville ha lite kapris på sin portion så välj vad ni vill ha!

OBS - Klicka på bilderna för större format!!! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar