söndag 18 mars 2012

Sidfläsk, hemkokt potatismos och knaperstekt svamp!

Hittade en gammal bild i kameran som jag sparat för att komma ihåg att lägga ut ett recept eftersom det var så enormt gott i all sin enkelhet! Det blev en jättegod smakkombination trots att det var kyl- och frys-rensning!

Du behöver:
Ett gäng potatisar
En skvätt mjölk/vispgrädde
En stor klick smör
En bit sidfläsk
Fryst förvälld svamp alt. färsk såklart
S&P

Skala och sätt på potatisen att koka i lättsaltat vatten. Skär fläsket i tärningar och ta bort det fett du känner för. Stek i lite smör tills det får fin färg och nästan blir lite knaprigt. Lägg åt sidan och lägg svampen i stekpannan och låt vätskan koka bort och ha sedan i en klick smör och salta och peppra. Svampen är klar när det knäpper lite och den är lite knaprig. När potatisen kokat färdigt häller du i en skvätt grädde och eller mjölk, en klick smör och sedan använder du en potatisstöt för att få ditt eget mos. Salta och peppra efter egen smak!

GOOOOTTTTTT!!!!!!!

En potatisstöt:
 Färdigt att äta:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar